Okulumuz Tarihçesi

Okulumuz Tarihçesi


Adını Şehit olan polis memuru Nuri YAZANEL'den alan okulumuz 2008-2009 öğretim yılında eğitim öğretime açılmıştır.

İlk ismi Kılavuz Anaokulu olan okulumuzun 2017 yılında ismi değiştirilmiş ve Şehit Nuri YAZANEL Anaokulu olmuştur. 1000m² bahçe içerisinde bulunan, 529m²lik bina alanına sahip olan okulumuz, okul zemin kat ve üst kat olarak iki katlı inşa edilmiştir. Okulumuzda bir (1) okul müdürü, bir (1) müdür yardımcısı, on (10) okul öncesi öğretmeni, bir (1) rehber öğretmen ve 3 kadrolu yardımcı hizmetli personel olmak üzere onaltı (16) personel görev yapmaktadır. Okulumuz ikili eğitim vermektedir.

Eğitim kalitesini arttırmak için çalışan kurumumuz eğitim alanında ilimizde birçok projeye katılmıştır.

2017-2018 yılları arasında Hayat Boyu Öğrenme Programı-Comenius Okul Ortaklıkları projesine katıldık. 2016 yılından itibaren 'Beslenme Dostu Okul Sertifikası' ve 'Beyaz Bayrak' ödülleri bulunmaktadır. 2018-2019 yılında TÜRÇEV'in Uluslararası Okullarda Orman Programı ve TEMA'nın Minik Tema Programı uygulanmaya başlamıştır ve halen sürdürülmektedir. 2020-2021 yılında Eko-Okullar programına başvuru yapılmıştır. Yapılan çalışmalar sonucunda Okullarda Orman Kahverengi Bayrağı ve Sertifikası, Eko Okullar Yeşil Bayrağı almaya hak kazanılmıştır.

Okulumuzun 2019-2023 yıllarına ait stratejik planı hazırlanmıştır. Katılımcı bir anlayışla oluşturulan Stratejik Plan ile okulumuzun eğitim kalitesinin daha da güçlendirilmesi hedeflenmiştir.

Okulumuz eğitimin yanı sıra, teknik donanım ve fiziksel olanaklar açısından en iyi hale getirilmeye çalışılmıştır. Tüm sınıflarımızda bilgisayar ve projeksiyon mevcuttur. Okulumuzda güvenlik tedbirleri üst düzeyde olup, okul içinde ve dışında güvenlik kamerası sistemi bulunmaktadır. Velilerimiz de eğitimin dışında tutulmayıp aile katılım programlarıyla eğitime dâhil edilmekte, okul-aile-çocuk üçgeninde sağlam temeller üzerine kurulu bir eğitim anlayışıyla hareket edilmektedir.

Şehit Nuri Yazanel Anaokulu olarak en büyük amacımız, çocuklarımıza iyi bir eğitim öğretim ortamı sağlamak, her türlü ortamda çevresindekilere ışık tutan, hayata hazır, Türkiye Cumhuriyeti'ni daha da yükseltecek bireyler yetiştirmektir.  

              

 

 

   Nuh YILMAZ

Okul Müdürü



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin

Etiketler :okul, tarihçe,


  Beğen | 1  kişi beğendi